Úvod / Magazín

Indická směs s cizrnou, tofu a cuketou

Indická kuchyně se vyznačuje neuvěřitelnou rozmanitostí chutí. My jsme si pro Vás tentokrát připravili rychlý recept na veganskou směs cizrny, tofu a cukety. Určitě si tuto pochoutku zamilujete stejně jako my :)

Na recept budete potřebovat

  • 1 bílou cibuli
  • 1 feferonku
  • 500 g cukety 
  • 300 g uvařené cizrny
  • 2 balení tofu (marinované/ bílé/ uzené)
  • 300 g sójové smetany
  • 1 pl sójové omáčky
  • 1 pl indického kari
  • hrst čerstvého koriandru
  • pepř a sůl dle chuti
  • jasmínovou rýži
 

Postup:

Nejdříve si připravíme všechny ingredience. Cibuli a feferonku nakrájíme na menší kousky, cuketu nastrouháme, tofu nakrájíme na kostičky. 

Ná trošce řepkového oleje osmahneme cibulku. Následně přidáme tofu, sójovou omáčku a restujeme. Okořeníme pepřem a vyčkáme, až se tofu zatáhne. 

Poté přidáme cuketu, feferonku, cizrnu a restujeme další 3 minutky. Cuketa nám pustí trošku vody tak počkáme, až se vyvaří. 

Nakonec přidáme smetanu, indické kari a pořádně zamícháme. Povaříme další 3 minutky. 

Servírujeme s rýží a čerstvými lístky koriandru.

Dobrou chuť!

 

04. 10. 2021

Další články

Jahodový nákyp s chia semínky (VEGAN)

Pro někoho noční můra, pro jiného nepředstavitelná mňamka. Vyzkoušejte náš vylepšený vegan recept s…

Hrst ořechů každý den

Že jsou ořechy nejen chutné, ale také prospěšné pro naše zdraví, věděli už i naši předkové. A proto…

Vegan placky bez mouky

S tímto receptem si přijdou na své především milovníci pravé chuti kakaa. Ovšem také ti, kteří…