Úvod / Magazín

Recepty na domácí proteinové tyčinky

Proteinové tyčinky jsou bezpochyby skvělou a také zdravější alternativou různých sladkostí, ale často nemají zrovna nejlepší složení a jejich cena je kolikrát také zbytečně vysoká. Je tedy daleko lepší zaměřit se především na potraviny v té nejpřirozenější podobě a ideálně si připravit tyčinky domácí - a právě proto tu mám pro vás tři zdravé recepty, které si naprosto zamilujete!

CIZRNOVO-VANILKOVÉ

INGREDIENCE

• 1 konzerva cizrny
• 1 hrnek medjool datlí
• 1/2 hrnku kešu másla
• 1 odměrka vanilkového proteinu
• 2 polévkové lžíce konopných semínek
• 2 polévkové lžíce chia semínek

tyčinky


Cizrnu dáme do mixéru a rozmixujeme do krémové konzistence. Přidáme všechny zbylé ingredience a mixujeme, dokud nevznikne lepkavá směs. Směs přemístíme do zapékací formy vyložené pečícím papírem a necháme ztuhnout 1 hod v mrazáku.
Poté rozkrájíme na tyčinky a můžeme podávat!

Výživové údaje na 100 g: energie 220 kcal, bílkoviny 10,4 g, sacharidy 28,6 g, tuky 7,4 g

SKOŘICOVÉ

INGREDIENCE

• 1 hrnek ovesné mouky
• 1 hrnek medjool datlí
• 1/2 hrnku pekanových ořechů
• 1 odměrka vanilkového proteinu
• 1 polévková lžíce skořice

proteinová tyčinka šlancarová

Pekanové ořechy dáme do mixéru a rozmixujeme na mouku. Poté přidáme zbývající ingredience a mixujeme, dokud se vše nespojí. Vzniklou směs rovnoměrně rozprostřeme do formy vyložené pečícím papírem a dáme ztuhnout do mrazáku na 30 min.
Poté jen rozkrájíme na tyčinky a můžeme podávat!

Výživové údaje na 100 g: energie 235 kcal, bílkoviny 8,5 g, sacharidy 33 g, tuky 8,3 g

BOUNTY

INGREDIENCE

• 1/2 hrnku ovesných vloček
• 1/3 hrnku kešu ořechů
• 1/4 hrnku kokosového mléka
• 2 odměrky čokoládového proteinu
• 3 polévkové lžíce strouhaného kokosu
• 1 polévková lžíce kešu másla
• 1 polévková lžíce javorového sirupu
• 100 g hořké čokolády

tyčinky kokos


Do mixéru dáme ovesné vločky, kešu ořechy, protein, kokos a vše důkladně promixujeme. Přidáme zbylé ingredience kromě čokolády a mixujeme, dokud nevznikne lepkavá směs. Ze vzniklé směsi vytvarujeme tyčinky, které dáme na 30 min ztuhnout do mrazáku. Mezitím dáme čokoládu do hrnce a rozpustíme ji na mírném plameni. Tyčinky vyndáme z mrazáku a vykoupeme v čokoládě. Poté je vrátíme zpět na 30 min a můžeme podávat!

Výživové údaje na 100 g: energie 258 kcal, bílkoviny 11 g, sacharidy 18,8 g, tuky 16 g

 

13. 02. 2019

Další články

Vločky jako nejlepší zdroj energie

Ovesné, špaldové a quinoa vločky jsou v naší nabídce spíše jako povinnost :). Milujeme je v našich…

Hlívová omáčka

Sezóna hub je v plném proudu, a tak si pojďte vyzkoušet tuhle skvělou hlívovou omáčku. Recept si…

Rýže s adzuki a zeleninou

Dnes pro Vás máme tip na rychlý oběd, který je plný bílkovin a krásně voní po arašídovém másle. Na…