Úvod / Magazín

Slaná granola a vafle s čokoMARu

Nemohli jsme se rozhodnout, zda máme chuť na slanou nebo sladkou pochoutku, a proto tady máme hned dva recepty. Jeden na slanou granolu a druhý na úžasné vafle. Tak pojďme na to!

Slaná granola

Slanou granolu můžete zobkat jen tak samostatně nebo je skvělá třeba do zeleninových krémových polévek, kterým dodá úplě jiný rozměr. Dovedeme si ji představit také v nějakém zeleninovém salátu či na chlebu s avokádem.

Potřebujete:


Postup:

Smíchejte všechny sypké suroviny včetně bylinek a soli a promíchejte.

Přidejte kokosový olej a javorový sirup a opět promíchejte - nebojte se použít ruce, abyste docílili opravdu důkladného promíchání.

Přendejte na papírem vyložený menší plech a sušte v troubě na 180 °C asi 20-30 minut.

Vafle s čokoMARu

Na snídani, ke svačině či k obědu. Je jenom na vás, kdy si tyto úžasné vafle dopřejete. Množství surovin vám vyjde na 4 kousky, takže se o ně můžete klidně rozdělit :) 

Potřebujete:

Olej na vymazání (vyzkoušet také můžete náš olej ve spreji)

K servírování:

  • kokosový jogurt
  • máslo čokoMARu
  • libovolné ovoce

Postup:

Všechny potřebné suroviny smíchejte. Vznikne vám krásně hladké těsto.

Vymažte vaflovač olejem (nebo použijte olej ve spreji) a těsto vlijte dovnitř.

Nechejte pěkně opéct a pak už jenom potřete kokosovým jogurtem, zakápněte čokoMARu máslem a dozdobte oblíbeným ovocem. Dobrou chuť!

04. 03. 2023

Další články

Buďte jako filmoví hrdinové, ujídejte ořechová másla po kilech

Trend ořechových másel, který se k nám rozšířil ze Spojených států, získává každým dnem větší…

14. února Valentýn

Valentýn - svátek všech zamilovaných. My jsme si letos pro Vaše drahé polovičky připravili několik…

Bílkovina - nedílná část našeho jídelníčku

Proč je bílkovina (protein) tak důležitá pro naše tělo, kolik jí vlastně potřebujeme a ve kterých…