Úvod / Magazín

Vegan mac & cheese

Skvělá "sýrová" omáčka ve vegan provedení. To je náš nový úžasný recept. S těstovinami si jej zamuilujete na první ochutnání, extrémně oblíbený je také u dětí. Pokud si včas namočíte kešu ořechy, recept bude hotový za 30 minut. Úžasnou sýrovou chuť pak omáčce dodá lahůdkové droždí.

1testoviny-sirka

Na 4 porce budete potřebovat

Postup

Kešu ořechy namočíme alespoň na 2 hodiny do vody.

Do hrnce si dáme očištěný a nakrájený květák, mrkev, brambory a cibuli. Přidáme 2 pl zeleninového bujónu a zalijeme vodou. Vaříme 15-20 minut do měkka.

Mezitím uvaříme těstoviny dle návodu.

Scedíme a rozmixujeme společně s lahůdkovým droždím, sojovou smetanou, kešu ořechy, solí, pepřem, citronovou šťávou a sladkou paprikou.

Smícháme s uvařenými těstovinami a můžeme podávat. Dobrou chuť.

Fotografie postupu přípravy najdete pod článkem.

21. 08. 2020

Další články

Jak vyřešit dárky k Vánocům aneb vánoční balíčky s Balíčkem zdraví

Každý rok na mě padne vánoční nálada. Bohužel ale ještě ne ta opravdová vánoční pohoda. Tahle moje…

Nanuky s čokoládou (vegan)

Kdo by dokázal odolat božským domácím nanukům, které v horkých dnech skvěle osvěží? My známe…

Veganský velikonoční beránek

Pečete na svátky jara velikonočního beránka? Vyzkoušejte zdravou verzi bez vajec a s přídavkem…