Úvod / Recepty

Jahodový nákyp s chia semínky (VEGAN)

Pro někoho noční můra, pro jiného nepředstavitelná mňamka. Vyzkoušejte náš vylepšený vegan recept s chia semínky a udělejte si obrázek sami :)

Ingredience:

  • 2 pytlíky rýže
  • 750 ml sójového mléka
  • 3 lžíce javorového sirupu
  • 2 lžíce chia semínek
  • 2 lžíce skořice
  • kompotované nebo čerstvé jahody
  • 1 lžíce acai prášku
  • kokosový olej a strouhanka

Postup

Rýži uvaříme ve vodě dle návodu (je lepší, pokud ji neuvaříme úplně do měkka - vypneme o chvilku dříve).

Následně nalijeme do kastrolku sójové mléko, do kterého rýži vysypeme.

Vaříme, dokud se nevytvoří hustá kaše. Odstavíme z plotny a vmícháme javorový sirup spolu s chia semínky. Poté se vrhneme na krájení jahod.

Zapékací mísu vytřeme kokosovým olejem a vysypeme strouhankou.

Navrstvíme polovinu rýžové kaše, na kterou naskládáme jahody a posypeme skořicí. Přelijeme zbytek kaše a opět naskládáme jahody a můžeme posypat chia semínky.

Dáme do předem vyhřáté trouby na 200 °C a pečeme do zlatova (asi 40 min).

Po upečení posypeme acai práškem a můžeme baštit :)

08. 06. 2017