Úvod / Magazín

Lískové cukroví

LÍSKOVÉ CUKROVÍ

Vánoce se pomalu, ale jistě blíží a my v balíčku přemýšlíme, jak to bude u nás s tradičním vánočním pečením vypadat. Rozhodli jsme se pro něco trošku jiného než jsou tradiční milované perníčky a vanilkové rohlíčky, ale slibujeme, že si tyhle lískové čoko kuličky také zamilujete :)

Postup lískové cukroví

Na 24 ks budete potřebovat

Na krém

POSTUP:

Datle si alespoň na 30 minut namočíme do vody, poté scedíme. Nahrubo rozmixujeme pekanové a makadamové ořechy, poté přidáme chocotelu, datle a opět rozmixujeme do celistvé hmoty. Smícháme s lískovou moukou a vytvoříme jednotné těstíčko.

Tvarujeme kuličky (cca 20 g) které klademe na plech s pečícím papírem. Druhou stranou vařečky uděláme do všech uprostřed dirku. Dáme péct na 160 °C cca 25 minut (hlídejte ať se vám zespoda nezačnou připalovat).

Plechovku kokosového mléka dáme alespoň den předem do lednice. Použijeme z ní 100 g tuhé části, kterou vyšleháme společně s agáve a chocotelou. Pomocí zdobícího pytlíku naplníme důlky v cukroví.
Ozdobit můžeme kouskem lískového ořechu a posypat lískovou moukou

cukrovi sirka

Níže najdete produkty, které jsme použili v našem receptu:

19. 12. 2022

Další články

Čočkové bulky

Potřebujeme: 100g červené čočky, 10g psyllia, 1/2 ČL soli, 1/2 ČL jedlé sody, 30ml…

Kakao – stop špatnému svědomí

Proč vyměnit zpracovanou nezdravou čokoládu za super výživnou potravinu, která navíc skvěle chutná?…

Zdravé marokánky (VEGAN)

Vánoční čas se nezadržitelně blíží. Už víte, co budete letos péct? Vyzkoušejte tyhle marokánky!…