Amylon Prášek kypřicí do pečiva BIO bez lepku 12 g
Amylon Prášek kypřicí do pečiva BIO bez lepku 12 g
Výborný pomocník při pečení, vaše těsto bude odlehčené a nadýchané. Pomůže vám připravit skvělé bábovky, muffiny nebo sušenky. Prášek do pečiva Amylon neobsahuje fosfáty. Nakypření zajistí vinný kámen a jedlá soda.
Tipy:
- Kypřicí prášek Amylon má tendenci kypřit už při pokojové teplotě na rozdíl od obyčejného prášku. Proto se doporučuje dávat těsto do trouby co nejrychleji po zapracování prášku.
- Kypří o něco méně. Použijte 1,5 sáčku tam, kde byste jinak dali 1 sáček obyčejného. Nebo použijte jen 1 sáček a přidejte malou lžičku jedlé sody
- Prášek do pečiva Amylon má úplně neutrální chuť. Když si na něj zvyknete, poznáte, když se použije konvenční prášek.
Kypření vytváří v těstu bublinky vzduchu, tím je těsto odlehčené a nabyde na objemu. Jde toho docílit dvěma způsoby – biologickým (droždí) nebo chemickým (bublinky vzniknou chemickou reakcí kyselin a zásad).
Rozdíl bezfosfátového a fosfátového prášku:
Běžný kypřicí prášek
- Kyselou složkou je fosforečná sůl (také obsažená v tavených sýrech nebo práškových směsích na výrobu nápojů)
Kypřicí prášek bez fosfátů
- Kyselou složkou je vinný kámen (vinnan draselný), vysráží se ve formě krystalků ve vinných sudech
- Zásaditou složkou je jedlá soda
- Dále obsahuje jenom kukuřičný škrob v biokvalitě
Složení:
Kukuřičný škrob*, kypřící látky: vinany draselné, uhličitany sodné.
Může obsahovat stopy mléka a vajec. 
*produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Nutriční hodnoty Amylon Prášek kypřicí do pečiva BIO bez lepku 12 g
| Nutriční hodnoty | ve 100g | v 1 dávce | 
| Energetická hodnota | 705 kJ / 166 kcal | |
| Tuky | 0 g | |
| z toho nasycené mastné kyseliny | 0 g | |
| Sacharidy | 41 g | |
| z toho cukry | 0 g | |
| Bílkoviny | 0,1 g | |
| Sůl | 15,4 g | 
Vlastnosti produktu Amylon Prášek kypřicí do pečiva BIO bez lepku 12 g
| Obsah balení | 12 g | 
| BIO produkt | ANO | 
| Zemědělská produkce | EU/mimo EU | 
| Značka | Amylon | 
| Složení | uvedeno v popisu produktu | 






































































