Úvod / Superpotraviny / Kakao

BIO KAKAOVÝ PRÁŠEK 250 G

BIO KAKAOVÝ PRÁŠEK 250 G
Sleva 30%Akce

BIO KAKAOVÝ PRÁŠEK 250 G

-30%
192 Kč
275 Kč  |  Ušetříte 83 Kč
1 porce Vás vyjde na 11 Kč
SklademDoručíme do pátku 15. 12.
BIORAWVeganBez GMO
Zdravý start dne Očista organismu Energie Zdraví
Začít den zdravě? Očistit organismus, cítit se v kondici či posílit zdraví?

Tento produkt působí právě v kategoriích, které jsou zvýrazněny.

BIO KAKAOVÝ PRÁŠEK 250 G

  • garantujeme 100% bio kvalitu kakaového prášku přímo z Peru
  • šetrně zabaleno v certifikovaných prostorách výrobce
  • pozitivně ovlivňuje náladu, pocit štěstí a napomáhají soustředění
  • zdroj energie

Naše doporučení ke konzumaci

  • prášek z kakaa si přidejte do Vašeho zdravého pečení, smoothie, jogurtu nebo rostlinného mléka a zavzpomínejte na Vaše dětsví, kdy kakao chutnalo jako kakao :)
  • vyzkoušejte nebesky dobré čoko smoothie, recept zde

Náš bio kakaový prášek je testován na přítomnost těžkých kovů, plísní a dalších škodlivých mikroorganismů

Kakaový prášek se vyrábí ze semen plodů kakaovníku pravého (Theobroma Cacao neboli pokrm bohů). Plod kakaovníku je protáhlá nepukavá bobule, která je obvykle rozdělena do pěti komor, z nichž každá obsahuje až 14 semen (bobů). Tato semena jsou obklopena lehce zkvasitelnou cukernatou dužinou. Kakaovníky byly pěstovány již starými Aztéky a Máyi, v dnešní době se pěstují v tropech celého světa.

Kakaový prášek je zdrojem hořčíku a dalších minerálů, jako jsou železo, zinek, měď, draslík atd. Obsahuje také vitaminy, vlákninu a široké spektrum antioxidantů. Je bohatý na neurotransmitery – dopamin, serotonin, arginin a anandamid – látky, které příznivě ovlivňují nervový systém.

Kakaový prášek a přednosti některých složek

  • Měď
    Antioxidant, který v těle spolupracuje především se zinkem. Obstarává správné fungování nervů, je potřebná pro tvorbu kolagenu a melaninu. Společně se železem působí při krvetvorbě. Podílí se na stavbě kostí.

  • Vitamín E
    Velmi důležitý antioxidant, pozitivně působí na sexuální výkonnost, má močopudné účinky. Působí proti nadměrnému srážení krve. Společně s hořčíkem zabraňuje svalovým křečím.

  • Dopamin
    Chemická látka, která hraje důležitou roli v motorických funkcích mozku. Zvyšuje krevní tlak a zlepšuje tok krve. Jeho nedostatek souvisí s Parkinsonovou nemocí.

  • Zinek
    Naše tělo ho nevytváří ani neukládá, musíme ho tedy doplňovat. Pomáhá v boji proti nachlazení a infekcím, udržuje zdravé vlasy, nehty a pleť, posiluje imunitu, podporuje hojení, je nezbytný pro zažívání a reprodukci.

  • Vláknina
    Nedílná součást zdravého jídelníčku. Podporuje správnou funkci střev, je prevencí onemocnění zažívacího traktu, snižuje krevní tlak a cholesterol, zrychluje metabolismus.

Dávná legenda
Podle staré mexické legendy daroval lidem první zrnka kakaa aztécký bůh větru Quetzalcoatl. Naučil je také, jak si připravit chutný nápoj zvaný Tchocoatl. Byl zobrazován jako bílý vousatý opeřený had a přezdívalo se mu „rajský zahradník". Když později Aztéky napadl Španěl Cortés, byl Aztéky považován právě za tohoto boha, což se jim stalo osudným.

Jak kakaovník vypadá?
Kakaovník je stálezelený tropický strom. Vzrůstem se dá přirovnat k našim jabloním. Má rozložitou korunu s tenkými lesklými listy, které přechází z bronzové až k tmavě zelené barvě. Zajímavé je, že se jedná o kauliflorní rostlinu, což znamená, že drobné bílé až narůžovělé květy vyrůstají přímo na kmeni. I když je jich na tisíce, opylena je sotva polovina z nich. Plodů, které po opylení dozrávají 4 měsíce, je velmi málo.

Pěstování
Kakaovník je velmi náročný na pěstování. Je háklivý na choroby a nemá rád přímé slunce. Zato vyžaduje vysokou vlhkost vzduchu. Navíc musí být chráněny i samostatné plody, neboť lákají divokou zvěř. Plodit začíná třetím rokem od vysazení.

Sklizeň
Plody kakaovníku nedozrávají ve stejnou dobu, a proto je potřeba je neustále kontrolovat. Úplnou zralost není jednoduché poznat. Závisí zejména na barvě, délce a zvuku při poklepu. Ze stromu se pak dostávají odsekáváním mačetou.

Nutriční hodnoty BIO KAKAOVÝ PRÁŠEK 250 G

Nutriční hodnotyve 100gv 1 dávce
Energetická hodonota 954 KJ / 228 Kcal 191 KJ / 46 Kcal
Tuky 14 g 2,8 g
z toho nasycené mastné kyseliny 7,9 g 1,58 g
Sacharidy 57 g 11,4 g
z toho cukry 1,9 g 0,38 g
Vláknina 33,2 g 6,64 g
Bílkoviny 20,7 g 4,14 g
Sůl < 0,021 g 0,004 g

Dotaz k produktu BIO KAKAOVÝ PRÁŠEK 250 G

Jméno
Telefon
E-mailpovinné
povinné pole
Váš dotazpovinné
povinné pole
 
 

Související produkty