Úvod / Magazín

Lískové cukroví

LÍSKOVÉ CUKROVÍ

Vánoce se pomalu, ale jistě blíží a my v balíčku přemýšlíme, jak to bude u nás s tradičním vánočním pečením vypadat. Rozhodli jsme se pro něco trošku jiného než jsou tradiční milované perníčky a vanilkové rohlíčky, ale slibujeme, že si tyhle lískové čoko kuličky také zamilujete :)

Postup lískové cukroví

Na 24 ks budete potřebovat

Na krém

POSTUP:

Datle si alespoň na 30 minut namočíme do vody, poté scedíme. Nahrubo rozmixujeme pekanové a makadamové ořechy, poté přidáme chocotelu, datle a opět rozmixujeme do celistvé hmoty. Smícháme s lískovou moukou a vytvoříme jednotné těstíčko.

Tvarujeme kuličky (cca 20 g) které klademe na plech s pečícím papírem. Druhou stranou vařečky uděláme do všech uprostřed dirku. Dáme péct na 160 °C cca 25 minut (hlídejte ať se vám zespoda nezačnou připalovat).

Plechovku kokosového mléka dáme alespoň den předem do lednice. Použijeme z ní 100 g tuhé části, kterou vyšleháme společně s agáve a chocotelou. Pomocí zdobícího pytlíku naplníme důlky v cukroví.
Ozdobit můžeme kouskem lískového ořechu a posypat lískovou moukou

cukrovi sirka

Níže najdete produkty, které jsme použili v našem receptu:

19. 12. 2022

Další články

Nejlepší start do nového dne? Vsaďte na Mixit!

Snídaně je základ dne Řešíte pravidelně večerní dilema, jestli nastavit budík na poslední chvíli…

Autorka Terezas Diary: Odpočinek je mojí slabinou, teď se učím trochu zvolnit

Je lektorkou jógy, vytváří veganské recepty, z nichž se jeden dostal i do tištěné kuchařky…

Bojovníci proti podzimním nemocem

Top 4 bojovníci proti podzimním nemocem Lidé se dělí na dvě skupiny. Na tu, která miluje podzim se…