Úvod / Magazín

Tartaletky s jablíčky - bezlepkový recept

Křupavé těsto, jablka se skořicí a to všechno za chvíli a jen z pár surovin, vegan a bez lepku. Skvělá záležitost.

Korpus
150 g mandlové mouky
75 ml javorového sirupu
60 g kešu másla
2 čl skořice

kokosový olej a mandlová mouka na vymazání/vysypání

3 jablka
2 čl skořice
2 pl javorového sirupu
2 pl kokosového oleje
2 pl mandlové mouky

Šlehačka
1 plechovka kokosového mléka
1 čl kokosového cukru

POSTUP
V míse si smícháme mandlovou mouku, javorový sirup, kešu máslo a skořici. Vypracujeme tuhé, lehce lepivé těsto. Formičky na tartaletky si vymažeme kokosovým olejem, vysypeme moukou a na dno dáme kolečko pečicího papíru. (pokud nemáte formičky na tartaletky, klidně použijte silikonové košíčky na muffiny, půjde vám to i lépe vyklopit a nemusíte to vymazávat). Těsto si rozdělíme na 6 stejných dílu a natlačíme do formičky.

postup tartaletky
Jablka oloupeme, nakrájíme na osminky a poté na tenké plátky. Smícháme se skořicí, javorovým sirupem, kokosovým olejem a mandlovou moukou. Vložíme na korpus tartaletek. Pečeme cca 25 minut cca 160 °C.

Mezitím si můžeme vyšlehat kokosovou šlehačku. Plechovku s kokosovým mlékem je nutné mít aspoň přes noc v lednici. Poté vyndáme z plechovky jen tu tuhou část (tekutou můžete použít třeba do smoothie). Vložíme do misky společně se lžičkou cukru a vyšleháme do konzistence šlehačky. Před podáváním zase vrátíme do lednice.

Po vychladnutí můžeme tartaletky vyndat z formičky, dát na ně šlehačku a ještě posypat skořicí.

tartaletky z vrchu

 Fotografie postupu přípravy najdete pod článkem.

11. 09. 2020

Další články

Kešu mlsání

Oříšková bomba! Vaše chuťové pohárky si bezpochyby přijdou na své. Toto zdravé mlsání je bez…

Řepový vegetariánský burger

Výborný odlehčený burger plný chuti červené řepy a fazolí od finalistky MasterChefa od…

VIDEORECEPT: Cizrnové brownies

Myslím si, že jen málo lidí kdy pohrdlo či pohrdne nějakým čokoládovým brownies.A co ještě nějakým…