Úvod / Zdravé potraviny / Koření a sůl

NUTTY SKOŘICE CELÁ 8 CM

NUTTY SKOŘICE CELÁ 8 CM
Sleva 16%

NUTTY SKOŘICE CELÁ 8 CM

-16%
27 Kč(24,11 Kč bez DPH)
32 Kč  |  Ušetříte 5 Kč
SklademOdešleme ještě dnes

Zvolte variantu:

NUTTY SKOŘICE CELÁ 8 CM

Aromatická kůra stálezelených tropických stromů, původem z Indonésie, se od nepaměti používá jako oblíbené koření. Její původ byl v Evropě dlouho opředen tajemstvím. Skořicová kůra je typické koření Starého světa. Pochází z asijských tropů. Rostla původně na indickém subkontinentě a v Číně. Zde byla také známá jako koření snad již 4000 let př. n. l. Jako léčivo a aromatická přísada do nápojů byla známa i starým Egypťanům. Původně se kůra loupala z planě rostoucích stromů, ale postupně se začaly vysazovat plantáže ze skořicovníků, jejichž nenápadné květy vydávají zvláštní příjemnou vůni. V potravinářství se využívají: Skořicovník cejlonský ( je považován za druh poskytující nejkvalitnější skořici a neobsahuje kumarin), skořicovník indonéský, skořicovník čínský a skořicovník vietnamský. Skořice jako koření má hlavní použití zejména při přípravě sladkých pokrmů, do nejrůznějšího pečiva a cukrářských výrobků, při zavařování ovoce, v likérnictví, ale i v parfumérii. Používá se i do masitých pokrmů v kuchyni asijské, latinskoamerické, arabské, turecké, španělské aj.

Použitá část rostliny: kůra

Vzhled a barva: světlá, křehká, vyplněná kůra zavinutá do tyčinek o délce cca 5 cm (může se lišit dle dodávek), světlehnědé barvy

Vůně a chuť: intenzivní aromatická vůně, sladká delikátní chuť

Použití v kuchyni: Do sladkých pokrmů, do pečiva, cukrářských výrobků, do masitých pokrmů se přidává v asijské, latinskoamerické, arabské a španělské kuchyni.

 

Recept na náš TIP:

Svařené víno

600 ml červeného vína, 8 hřebíčků, 8 kostek cukru, 8 lžic rumu, 1 tyčinka skořice, pomerančová kůra na ozdobení

Červené víno nalijeme do hrnce, ohřejeme společně se skořicí a hřebíčkem, ale nevaříme. Nahřejeme sklenice na víno, vložíme do nich 2 kostky cukru a zalijeme ho 2 lžícemi rumu. Horké víno přecedíme a nalijeme ho do připravených sklenic. Z pomerančové kůry můžeme vytvořit spirálky a sklenice jimi ozdobíme.

 

Nutriční hodnoty NUTTY SKOŘICE CELÁ 8 CM

Nutriční hodnotyve 100gv 1 dávce
Energetická hodnota 1037 kJ / 248 kcal
Tuky 2,2 g
z toho nasycené mastné kyseliny 0 g
Sacharidy 27,5 g
z toho cukry 0 g
Vláknina 53,4 g
Bílkoviny 3,92 g
Sůl 0,06 g

Dotaz k produktu NUTTY SKOŘICE CELÁ 8 CM

Jméno
Telefon
E-mailpovinné
povinné pole
Váš dotazpovinné
povinné pole
 

Související produkty