NUTTY SKOŘICE CEYLONSKÁ MLETÁ 100 G
NUTTY SKOŘICE CEYLONSKÁ MLETÁ 100 G
Použitá část rostliny: kůra
Vzhled a barva: mletá kůra světlehnědé barvy
Vůně a chuť: intenzivní aromatická vůně, sladká delikátní chuť
Použití v kuchyni: Do sladkých pokrmů, do pečiva, cukrářských výrobků, do masitých pokrmů se přidává v asijské, latinskoamerické, arabské a španělské kuchyni.
Výskyt: Skořicovník ceylonský (Cinnamomum zeylanicum) pochází ze Srí Lanky (ostrov Ceylon), pěstuje se však i v jiných tropických oblastech. Cejlonská skořice je považována za tu nejkvalitnější (z toho nejlepší je z kůry osmiletých keřů).
Zdravotní účinky: Má schopnost zahřát lidské tělo vnitřně a rozproudit krev, pomáhá při cukrovce, má dezinfekční a antibiotické účinky.
Nutriční hodnoty NUTTY SKOŘICE CEYLONSKÁ MLETÁ 100 G
Nutriční hodnoty | ve 100g | v 1 dávce |
Energetická hodnota | 1330 kJ / 318 kcal | |
Tuky | 3,2 g | |
Sacharidy | 56,0 g | |
Vláknina | 53,0 g | |
Bílkoviny | 3,9 g | |
Sůl | 0,1 g |
Vlastnosti produktu NUTTY SKOŘICE CEYLONSKÁ MLETÁ 100 G
Obsah balení | 100 g |
Země původu | Srí Lanka |
Složení | uvedeno v popisu produktu |
Minimální trvanlivost do | uvedeno na obalu |