Úvod / Magazín

Fazolové koule s houbovou omáčkou

Máme pro Vás senzační recept, který si zamilujete. Recept je rychlý, jen je potřeba myslet na přípravu. Je totiž nutné si fazole den předem napočit ve studené vodě. Že se Vám sbíhají chutě jen při pohledu na fotku? Nám teda rozhodně ano, tak jdeme na to, abychom si mohli tento super oběd nebo večeři také vychutnat.

Na 4 porce budete potřebovat

Fazolové koule

Na omáčku

Na bramborovou kaši

Chřest

POSTUP:

Den předem si namočíme fazole, druhý den je uvaříme do měkka.

Na oleji si osmahneme nakrájený pórek a žampióny. Vlašské ořechy si umeleme na mouku. Uvařené fazole, směs pórku a žampiónů, vlašské ořechy a kukuřičnou strouhanku společně rozmixujeme najemno. Tvarujeme kuličky, které obalíme v mouce a smažíme na pánvičce.

Mezitím si uvaříme brambory v osolené vodě. Poté je rozmačkáme společně s rostlinným mlékem, případně dosolíme dle chuti.

Omáčku si vytvoříme tak, že všechny ingredience smícháme v hrnci a krátce povaříme.

Pokud si k tomu budete chtít připravit i chřest, stačí ho 5 minut povařit ve slané vodě. Poté zprudka zchladit ve studené a krátce osmahnout na pánvičce s kokosovým olejem.

Servírovat můžeme s opečenými žampióny a čerstvými bylinkami.

27. 04. 2020

Další články

Chia – jídlo aztéckých válečníků

Věděli jste, že chia semínka nebyla jen součástí stravy u starých Aztéků a Inků, ale sloužila také…

Nastartujte svůj den snídaní plnou života!

Snídáte? A pokud ano, snídáte zdravě? Známe to snad všichni - ranní vstávání je pro nás někdy…

Těstoviny s avokádem a pestem

Výborný lehký oběd v podobě zdravých semolinových těstovin s vynikajícím avokádovým pestem si Vás…