Úvod / Magazín

Fit piškot s krémem a ovocem

Dnes jsem si pro Vás společně s Maruškou připravili recept na vynikající letní dezert. Slabý korpus, svěží krém a hromada čerstvého ovoce. S chutí do něj :-)

piskot1

Na korpus budete potřebovat:

Na krém budete potřebovat:

Na ozdobení:

  • 300 g jahod
  • 100 g malin
  • 100 g borůvek
  • sedmikrásky

Postup:

Kešu oříšky namočíme na 4 hodiny, klidně přes noc do čisté vody. Druhý den je scedíme a rozmixujeme se silken tofu, tofu natural, citronovou šťávou, kešu máslem a tekutým kokosovým olejem. Dáme do ledničky ztuhnout než si připravíme vše ostatní.

Všechny ingredience na korpus si připravíme na pracovní plochu, plech si vymažeme kokosovým olejem a vysypeme moukou. Troubu si předehřejeme na 180 °C.

Ovesné vločky rozmixujeme na mouku. Smícháme ve velké míse s moukou, škrobem a kypřícím práškem. K sypkým surovinám přidáme  kešu máslo, mléko a sirup. Promícháme na jednotné těsto a nalijeme na plech. Pečeme 25 minut na 180 °C.

Po vychladnutí potřeme krémem z tofu a poklademe čerstvým ovocem.

10. 06. 2021

Další články

Blondies z bílých fazolek

Lehký letní dezert nabitý kvalitními proteiny. To je přesně to, co v těchto horkých dnech všichni…

Autorka Terezas Diary: Odpočinek je mojí slabinou, teď se učím trochu zvolnit

Je lektorkou jógy, vytváří veganské recepty, z nichž se jeden dostal i do tištěné kuchařky…

5 bodů pro lepší stravování

Ráno vstáváte brzy, spěcháte do práce a nemáte čas na snídani nebo si dáte jen rychlou kávu s…