Úvod / Magazín

Fit piškot s krémem a ovocem

Dnes jsem si pro Vás společně s Maruškou připravili recept na vynikající letní dezert. Slabý korpus, svěží krém a hromada čerstvého ovoce. S chutí do něj :-)

piskot1

Na korpus budete potřebovat:

Na krém budete potřebovat:

Na ozdobení:

  • 300 g jahod
  • 100 g malin
  • 100 g borůvek
  • sedmikrásky

Postup:

Kešu oříšky namočíme na 4 hodiny, klidně přes noc do čisté vody. Druhý den je scedíme a rozmixujeme se silken tofu, tofu natural, citronovou šťávou, kešu máslem a tekutým kokosovým olejem. Dáme do ledničky ztuhnout než si připravíme vše ostatní.

Všechny ingredience na korpus si připravíme na pracovní plochu, plech si vymažeme kokosovým olejem a vysypeme moukou. Troubu si předehřejeme na 180 °C.

Ovesné vločky rozmixujeme na mouku. Smícháme ve velké míse s moukou, škrobem a kypřícím práškem. K sypkým surovinám přidáme  kešu máslo, mléko a sirup. Promícháme na jednotné těsto a nalijeme na plech. Pečeme 25 minut na 180 °C.

Po vychladnutí potřeme krémem z tofu a poklademe čerstvým ovocem.

10. 06. 2021

Další články

Koldokol - Váš farmář z Bílých Karpat

Rádi bychom vám představili rodinnou firmu Koldokol, o kterou se aktivně stará majitel eko farmy…

Raffaelo kuličky

Jak už jsem dříve zmínila, miluju na Vánoce vše nepečené. Tentokrát přináším něco pro milovníky…

Ovesná kaše s kakaovým proteinem a jablíčky

Máme pro Vás skvělý tip na rychlou a chutnou kaši s proteinem, která je vynikající jako snídaně…