Úvod / Magazín

Mrkvové muffiny (VEGAN)

Mrkev v moučníku? A proč ne? Tyto podzimní muffinky se skvěle hodí k horkému čaji nejen v tomto chladném období.

Ingredience receptu:

  • 200 g hladké mouky
  • 170 g mrkve
  • 1 banán
  • 80 g vlašských ořechů
  • 1 lžíce konopných semínek
  • 1 lžíce maca prášku
  • 130 ml rostlinného leje
  • 1 velká lžíce agávového sirupu
  • 1 lžička kypřícího prášku

Postup

Mrkev nastrouháme na hrubo, přidáme rozmačkaný banán, rozmixované vlašké ořechy, konopná semínka, maca prášek a agávový sirup a pořádně zamícháme.

Přisypeme mouku a kypřící prášek a opravdu důkladně promícháme.

Vznikne nám docela husté těsto, které nandáme do košíčků (můžeme do plna).

Pečeme v předem vyhřáté troubě na 200 °C asi 20-25 minut.

(Kateřina Kadlecová)

28. 09. 2017

Další články

Mrkvové krekry

Rádi si sem tam dopřejete u filmu nebo u skleničky vína něco slaného? Mlsejte zdravější alternativy…

Vegan placky bez mouky

S tímto receptem si přijdou na své především milovníci pravé chuti kakaa. Ovšem také ti, kteří…

Chcete běhat? Máme pár rad, jak skutečně začít

Všechny začátky jsou těžké a u běhu to platí dvojnásob - spousta lidí má totiž běhání spojené s…