Úvod / Magazín

Dýňové dortíčky (VEGAN)

Čeho je všude kolem plno? Ano, dozrály nám dýně. A pokud hledáte neobvyklý recept na dýňové dortíčky, pak jste na správném místě. 

Ingredience receptu:

  • 2 hrnky celozrnné špaldové mouky
  • 1/2 hrnku moruší
  • 1/2 hrnku slunečnicových semínek
  • 1/4 hrnku konopných semínek
  • 1 lžíce kakaového prášku
  • 1 lžíce acai prášku
  • 1 lžička skořice
  • špetka soli
  • 2 hrnky dýňového pyré
  • 4 lžíce kokosového oleje
  • 2 lžíce agáve sirupu
  • lískové ořechy
  • domácí marmeláda

Postup

V míse smícháme mouku, moruše, semínka, kakaový a acai prášek, skořici a sůl.

V jiné míse smícháme dýňové pyré s kokosovým olejem a agáve sirupem.

Následně obě směsi spojíme, čímž nám vznikne nelepivé těsto.

Na pomoučené podložce těsto rozválíme (tloušťka asi půl centimetru) a vykrajujeme kolečka (například pomocí hrníčku).

Ty pečeme v troubě při 180 °C asi 10-15 minut.

Po vytažený z trouby do poloviny ještě horkých koleček zaboříme lískový oříšek a následně necháme vychladnout.

Nakonec dortíčky slepíme marmeládou a polijeme vysokoprocentní čokoládou.

Dobrou chuť! :)

(Kateřina Kadlecová)

07. 09. 2017