Úvod / Magazín

Hlívová omáčka

Nutty VEGAN Nutty VEGAN Počet přečtení 1425×

(2 porce)

Ingredience:

  • 2 lžíce řepkového oleje

  • 1 cibule

  • ½ lžičky mletého kmínu

  • 500 g čerstvé hlívy ústřičné

  • 2 lžíce Bujónky Houbová

  • 200 ml vody

  • 100 ml smetany (může být alternativa rostlinná)

  • 1 lžička kukuřičného škrobu

  • šťáva z ½ citronu

  • ½ lžičky soli

  • 200 g těstovin

K servírování:
vlašské ořechy, strouhaný parmazán, konopná semínka, bylinky


Postup:

Na pánvi rozehřejeme olej a orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme na kousky natrhanou hlívu ústřičnou a restujeme, dokud nezmenší svůj objem a nezačne zlátnout.

Vmícháme mletý kmín a Bujónku Houbovou, zalijeme vodou a necháme asi 10 minut povařit.

Poté přilijeme smetanu. Pokud chceme omáčku hustší, rozmícháme kukuřičný škrob v troše vody a vlijeme do směsi – krátce povaříme, dokud nezhoustne.

Nakonec dochutíme citronovou šťávou a solí podle chuti. Smícháme s uvařenými těstovinami a podáváme.

19. 09. 2023

Další články

Těstoviny z jednoho hrnce

Zapečená směs s cizrnou, těstovinami a Bujónkou Orient  Potřebujeme: 2 lžíce oleje 1…

Vegan i na dovolené? Máme pár rad

Léto je v plném proudu a s ním přichází i letní dovolená. Jak si jí ale užít naplno, a přesto…

Bojovníci proti podzimním nemocem

Top 4 bojovníci proti podzimním nemocem Lidé se dělí na dvě skupiny. Na tu, která miluje podzim se…