Úvod / Magazín

Hlívová omáčka

Sezóna hub je v plném proudu, a tak si pojďte vyzkoušet tuhle skvělou hlívovou omáčku. Recept si zamilujete stejně jako my.

Na 2 porce budete pořebovat

  • 2 pl řepkového oleje
  • 1 cibule
  • ½ čl mletého kmínu
  • 500 g čerstvé hlívy ústřičné
  • 2 pl houbové Bujónky
  • 200 ml vody
  • 100 ml rostlinné smetany
  • 1 čl kukuřičného škrobu
  • citrónová šťáva z ½ citrónu
  • ½  čl soli
  • 200 g těstovin

K servírování doporučujeme: tofu a  konopná semínka

Postup

Na oleji opečeme na kostičky nakrájenou cibuli. Když začne zlátnou přidáme hlívu a smažíme než zmenší svůj objem. Přidáme mletý kmín, houbovou Bujónku a zalijeme vodou. Povaříme 10 minut.

Poté vlijeme rostlinnou smetanu a pokud máte raději omáčky hustější můžete v malém množství vody rozmíchat 1 čl kukuřičného škrobu, která nám omáčku hezky zahustí.

Nakonec dochutíme citronovou šťávou a solí dle chuti. Promícháme s těstovinami. Můžeme servírovat s opečeným tofu a konopnými semínky.

VIDEOPOSTUP ZDE: Balíčekzdraví.cz (@balicekzdravi.cz) • Fotky a videa na Instagramu

Použité suroviny

19. 09. 2023

Další články

Hrst ořechů každý den

Že jsou ořechy nejen chutné, ale také prospěšné pro naše zdraví, věděli už i naši předkové. A proto…

Srovnání: Vegan Superprotein 2.0 vs. Sunwarrior

Proteiny jsou v dnešní době jedním z nejpoužívanějších doplňků stravy. A není divu. Bílkoviny jsou…

Výživný a rychlý vegan oběd? Vyzkoušejte tempeh a myslete na zeleninu

Vítám vás v novém článku, ve kterém bych se s vámi ráda podělila o jeden ze svých nejoblíbenějších…