Úvod / Magazín

Vegan mléčná rýže plná kakaa

Co snídat v chladném období? No přece něco, co Vás zahřeje a postaví na nohy..

Ingredience receptu:

  • 120 g rýže
  • 250 ml mandlového mléka (i více)
  • agávový sirup dle chuti (nebo jiné sladidlo)
  • 1 lžíce kakaového prášku
  • kakaové boby
  • banán

Postup

Do hrnce nasypte rýži a zalijte mlékem. Vařte, dokud rýže nezměkne. Množství mléka záleží na druhu rýže. Na některou bude 250 ml mléka dostatek, na jinou budete muset přidat.

(Kateřina Kadlecová)

Těsně před vypnutím nasypte do rýže kakaový prášek a oslaďte.

Přendejte do misky, dozdobte banánem a zasypte kakaovými boby. A protože kakaa není nikdy dost, můžete zasypat ještě kakaem :)

16. 11. 2017

Další články

Indická směs s cizrnou, tofu a cuketou

Indická kuchyně se vyznačuje neuvěřitelnou rozmanitostí chutí. My jsme si pro Vás tentokrát…

Muffiny Hokkaidó (VEGAN)

Krémové polévky z dýně Hokkaidó jsou poměrně známé. Ale takové muffiny! Už nikdy nebudete chtít…

Cuketové kroupoto

Cuketových receptů není nikdy dost, a proto pro vás mám recept na cuketové kroupoto z jednoho…