Úvod / Magazín

Indická směs s cizrnou, tofu a cuketou

Indická kuchyně se vyznačuje neuvěřitelnou rozmanitostí chutí. My jsme si pro Vás tentokrát připravili rychlý recept na veganskou směs cizrny, tofu a cukety. Určitě si tuto pochoutku zamilujete stejně jako my :)

Na recept budete potřebovat

  • 1 bílou cibuli
  • 1 feferonku
  • 500 g cukety 
  • 300 g uvařené cizrny
  • 2 balení tofu (marinované/ bílé/ uzené)
  • 300 g sójové smetany
  • 1 pl sójové omáčky
  • 1 pl indického kari
  • hrst čerstvého koriandru
  • pepř a sůl dle chuti
  • jasmínovou rýži
 

Postup:

Nejdříve si připravíme všechny ingredience. Cibuli a feferonku nakrájíme na menší kousky, cuketu nastrouháme, tofu nakrájíme na kostičky. 

Ná trošce řepkového oleje osmahneme cibulku. Následně přidáme tofu, sójovou omáčku a restujeme. Okořeníme pepřem a vyčkáme, až se tofu zatáhne. 

Poté přidáme cuketu, feferonku, cizrnu a restujeme další 3 minutky. Cuketa nám pustí trošku vody tak počkáme, až se vyvaří. 

Nakonec přidáme smetanu, indické kari a pořádně zamícháme. Povaříme další 3 minutky. 

Servírujeme s rýží a čerstvými lístky koriandru.

Dobrou chuť!

 

04. 10. 2021

Další články

Semínková pomazánka z avokáda

Překvapte návštěvu neobvyklou pomazánkou! Na žitném chlebu vynikne svou barvou a milovníci avokáda…

Co znamená zkratka BIO?

BIO – je toho poslední dobou všude plno. Co to ale pro nás jako spotřebitele znamená, když si…

Blondies z bílých fazolek

Lehký letní dezert nabitý kvalitními proteiny. To je přesně to, co v těchto horkých dnech všichni…