Úvod / Zdravé potraviny / Čerstvě pražená káva a čaje

DOT COFFEE KOLUMBIE - DECAF 250 G (zrnková káva)

DOT COFFEE KOLUMBIE - DECAF 250 G (zrnková káva)

DOT COFFEE KOLUMBIE - DECAF 250 G (zrnková káva)

265 Kč(236,61 Kč bez DPH)
SklademOdešleme ještě dnes

DOT COFFEE KOLUMBIE - DECAF 250 G (zrnková káva)

Káva v chuti mléčné čokolády, černého rybízu a třešní.

Decaf je bezkofeinová káva, která byla zpracována metodou Sugar Cane E. A. Decaf. Jedná se o metodu dekofeinizace za pomocí cukrové třtiny. S touto metodou zbavení kofeinu se setkáte zejména u káv z Kolumbie. Jedná se o nejšetrnější alternativu pro výrobu bezkofeinové kávy. Káva má opravdu lahodnou chuť, protože splňuje podmínky výběrové kávy.

Tato káva pochází z oblasti Eje Cafetero v Kolumbii. Je to blendová káva, což znamená, že se skládá z více odrůd od více farmářů. Hlavními odrůdami jsou Caturra a Castillo, další potom Tabi, Bourbon a Colombia.

PROCES DEKOFEINIZACE

Dekofeinizace probíhá za pomocí cukrové třtiny, která se v Kolumbii pěstuje ve velkém. Používá se jako zdroj ethyl-acetátu (E. A.). Nejprve se melasa z cukrové třtiny nechá fermentovat, kdy při fermentaci vzniká ethanol. Ten se následně smíchá s kyselinou octovou, a tím vznikne ethylacetát.

Zelená kávová zrna se při nízkém tlaku napaří, aby se otevřely jejích póry. Následně probíhá vymývání kofeinu, a to tak, že se káva omývá vodou, ve které byl rozpuštěn ethylacetát. Ten nahradí v molekulární struktuře kofein, který se uvolní do tekutiny.

Tento proces se několikrát opakuje, dokud se nepodaří z kávy odstranit alespoň 97 % kofeinu. Poté se kávová zrna opět napařují, čímž se zbaví zbytku ethylacetátu. 

Nakonec se káva suší, dokud nedosáhne vlhkosti podobné, jakou měly před procesem (10 - 12 %). Sušení většinou probíhá ve vakuových bubnových sušičkách.

Složení:

100 % Arabica Kolumbie zrnková

Dotaz k produktu DOT COFFEE KOLUMBIE - DECAF 250 G (zrnková káva)

Jméno
Telefon
E-mailpovinné
povinné pole
Váš dotazpovinné
povinné pole
 

Související produkty