Úvod / Magazín

Čočkovo-batátový guláš

Bujónka Bujónka Počet přečtení 1203×

Potřebujeme

  • 150 g zelené čočky
  • 500 g batatů
  • 150 g baby špenátu
  • 1 cibule (nadrobno nakrájená)
  • 1 čl. česnekový prášek
  • 1 čl. cibulová prášek
  • ½ lžičky mletého kmínu
  • 1 - 2 čl. kurkumy
  • 1 PL nastrouhaného zázvoru
  • 4 stroužky česneku (protlačeno)
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • špetka chilli
  • 500 ml zeleninového vývaru (Bujónka česnekovo-dýňová)
  • 1 plechovka kokosového mléka
  • olivový olej

Postup

  1. Ve velkém hrnci zahřejeme olivový olej a orestujeme na mírném nadrobno nakrájenou cibulku, asi 5 minut. Potom přidáme všechny koření, zázvor, česnek a restujeme asi 2 minutky.
  2. Potom přidáme čočku, na kostičky nakrájené bataty a důkladně promícháme. Podle potřeby dochutíme solí, pepřem, přidáme špetku chilli. Následně zalijeme vývarem z bujónky a promícháme. Zakryjeme a přivedeme k varu.
  3. Potom snížíme na mírný oheň a vaříme dokud bataty a čočka nezměknou.
  4. Před dovařením přidáme kokosové mléko, baby špenát, promícháme a vaříme ještě cca 5 minut, případně dle potřeby.
  5. Dochutíme solí, pepřem.
  6. Podáváme s rýží, čerstvými bylinkami, citrónem či limetou.

02. 06. 2024

Další články

Přírodní léčivý zázrak? Prášek camu camu

Víte, jaký je nejsilnější přírodní zdroj vitamínu C? Je jím exotické ovoce camu camu, které nejenže…

Dětské svačinky do školy: co opravdu potřebují?

Začátek školního roku s sebou přináší ranní shon, nové povinnosti a... také otázku, co dětem každý…

Čaj z goji

Čaj z Goji – elixír zdraví a vitality! Plody goji, známé také jako kustovnice čínská, jsou…