Úvod / Magazín

Cuketové chipsy

Opět tady máme recept z kategorie - mlsáme zdravě. Vyzkoušejte čerstvé křupavé chipsy z mladých cuket. Mňamka, která hravě strčí do kapsy kdejaké nezdravé slanosti :)

Ingredience receptu:

Postup

Cuketu omyjeme a i se slupkou nastrouháme (nakrájíme) na tenounké plátky, které na dvou místech nařízneme.

Máme dvě možnosti, jak je připravit.

První možnost je zdravější - upečeme je v troubě. Naskládáme na plech vyložený pečícím papírem, zakápneme olivovým olejem a pečeme při 200 °C asi 20 min.

Druhá možnost je pak chutnější - usmažíme je v oleji.

Po upečení či usmažení je posolíme, popepříme, přidáme koření dle chuti a zasypeme konopnými semínky. Ty cuketovým chipsům dodají oříškovou chuť.

(Kateřina Kadlecová)

13. 07. 2017

Další články

Bazalkové krekry (VEGAN, RAW)

Pokud máte rádi slané mlsání, ale nechcete se cpát nezdravými brambůrkami, pak je pro Vás tento…

Vločky jako nejlepší zdroj energie

Ovesné, špaldové a quinoa vločky jsou v naší nabídce spíše jako povinnost :). Milujeme je v našich…

Bátátové muffiny (VIDEORECEPT)

Jsem člověk, který má hodně rád jídlo a taky sladké. Zároveň mám ráda, když je jídla hodně, je…