Rýže s adzuki a zeleninou
Na 2 porce budete potřebovat:
-
100 g adzuki fazolí (v suchém stavu)
-
1 pór
-
2 cibule
-
2 mrkve
-
30 g arašídů
-
½ papriky
-
40 g arašídového másla
-
1 PL sójové omáčky
-
1 PL kokosového oleje
-
sůl, pepř
-
120 g rýže (v suchém stavu)
👉 Zkuste rýži vařit ve vývaru z Bujónky místo soli.
Rýže získá krásnou chuť a celé jídlo posune o úroveň výš.
Postup:
-
Fazole si předem namočíme – ideálně přes noc. Druhý den je vaříme alespoň 1 hodinu, dokud nezměknou.
-
Mezitím si připravíme zeleninu. Pór a cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev a papriku na tenké proužky. Arašídy nasekáme na menší kousky.
-
Na pánvi rozehřejeme kokosový olej a orestujeme cibuli, pór a arašídy, dokud nezačnou zlátnout.
-
Přidáme mrkev a papriku, krátce podusíme a následně vmícháme arašídové máslo a sójovou omáčku. Podle potřeby zředíme trochou vody a dochutíme solí a pepřem.
-
Rýži si uvaříme zvlášť – v dvojnásobném množství vody pod pokličkou, dokud tekutina nezmizí.
-
Hotovou zeleninovou směs podáváme společně s rýží. Na závěr můžete jídlo ozdobit nasekanými arašídy, čerstvou petrželí nebo koriandrem.
27. 11. 2025


