Úvod / Magazín

Rýže s adzuki a zeleninou

Dnes pro Vás máme tip na rychlý oběd, který je plný bílkovin a krásně voní po arašídovém másle.

Na 2 porce budete potřebovat:

suroviny

POSTUP:

Fazole si den předem namočíme a druhý den minimálně 1 h vaříme.

Nakrájíme si pór a cibuli na malé kostičky, mrkev a papriku na proužky. Arašídy nakrájíme na menší kousky.

Na pánvičce si rozpálíme olej, přidáme cibuli, pór a arašídy. Krátce opečeme než začne cibule s pórkem zlátnout. Přidáme mrkev a papriku, když trošku změknou přidáme arašídové máslo, sójovou omáčku a vodu dle potřeby. Promícháme a popřípadě osolíme, opepříme dle chuti.

Rýži, během přípravy směsi, uvaříme v dvojnásobném množství vody. Vaříme pod pokličkou, dokud se voda nevypaří.

Podáváme společně, můžeme ozdobit nasekanými arašídy, petrželkou nebo koriandrem.

04. 03. 2023

Další články

Sacharidy - základní zdroj energie

V našem magazínu už jsme se věnovali bílkovinám i tukům, proto bych se dnes chtěla zaměřit na…

Lívance s macou

Dnes pro vás máme recept na skvělé lívance, které nejenom skvěle vypadají, ale i výborně chutnají a…

Banánovo-datlový chlebíček

Vydatný chlebíček, který Vám dodá energii. Je plný superpotravin a samozřejmě bez…