Úvod / Magazín

Čokoládový koláč s dýní

Milan Tkadlec Milan Tkadlec Počet přečtení 1205×

Dnes jsme si pro Vás připravili vynikající podzimní recept. Zastánci zdravého mlsání a pečení zbystřete! Opravdový požitek a žádné výčitky! :-)

Dýňovo - čokoládový koláč

Suroviny:
250g dýňového pyré
lněné vajíčko (6 polévkových lžic mletých lněných semínek + 16 polévkových lžic vody)
80-100 ml javorového sirupu
60g rostlinného jogurtu
150ml rostlinného mléka (mandlové, sójové)
1 lžička vanilkového extraktu
220g špaldové mouky
2 vrchovaté lžíce nepraženého kakaa
1 lžička prášku do pečiva
½ lžičky skořice
50g nadrcených vlašských ořechů
20g čokoládového vegan proteinu Superprotein 2.0

na ozdobu:

50g kešu másla
kostička vysokoprocentní čokolády
drcené nepražené kakaové boby
hrst nasekaných oříšků

koláč5

Postup:
Troubu si předehřejeme na 180°C.
Dýňové pyré smícháme s lněným vajíčkem, mlékem, jogurtem, vanilkovým extraktem a javorovým sirupem a metličkou důkladně promícháme.
V jiné míse smícháme všechny sypké ingredience (kromě ořechů), opatrně je přimícháme k tekuté směsi a dle potřeby naředíme mlékem. Jakmile má těsto ideální konzistenci (ani ne moc řídké, ani ne moc husté), přimícháme k němu nadrcené ořechy.
Těsto přelijeme do formy vyložené pečícím papírem a pečeme 35-40 minut.
Hotový koláč necháme alespoň 20 minut chladnout, poté nakrájíme a přelijeme kešu máslem smíchaným s rozpuštěnou čokoládou. Na závěr posypeme drcenými kakaovými boby a oříšky a podáváme.

Mňam!

 

24. 10. 2018