Úvod / Magazín

Mrkvový krém

Nutty VEGAN Nutty VEGAN Počet přečtení 385×

(4 porce)

2 pl rostlinného olej

2 cibule

1 kg mrkve

1 plechovka vařené cizrny

1 plechovka kokosového mléka

2 pl Bujónky orient

1 l vody

 

K servírování:

pečená cizrna a mrkev

semínka, oříšky

pečivo

mrkvovy krem1

 

Postup: 

Ve větším hrnci si na oleji opečeme nakrájenou cibuli, poté očištěnou a nakrájenou mrkev. Krátce opečeme, poté přidáme propláchnutou vařenou cizrnu, kokosové mléko, Bujónku orient a zalijeme vodou. Vaříme alespoň 20 minut.

Mezitím si můžeme upéct cizrnu a mrkev k servírování. Stačí jen promíchat s olejem a kořením a dát do trouby nebo horkovzdušné fritézy.

Polévku poté dohladka rozmixujeme a podáváme s pečenou mrkví, cizrnou, případně pečivem.

 

21. 01. 2025

Další články

Dýňové dortíčky (VEGAN)

Čeho je všude kolem plno? Ano, dozrály nám dýně. A pokud hledáte neobvyklý recept na dýňové…

Čím nahradit nezdravé sladkosti?

Podle odborníků by děti měly denně spořádat 4 porce ovoce a zeleniny. Alespoň polovina by měla být…

Čočkovo-batátový guláš

Potřebujeme 150 g zelené čočky 500 g batatů 150 g baby špenátu 1 cibule (nadrobno…