Krémová mrkvová polévka
(4 porce)
Ingredience:
-
2 lžíce rostlinného oleje
-
2 cibule
-
1 kg mrkve
-
1 plechovka vařené cizrny
-
1 plechovka kokosového mléka
-
2 lžíce Bujónky Orient
-
1 l vody
K servírování:
pečená cizrna a mrkev, semínka nebo oříšky, pečivo
Postup:
Ve větším hrnci rozehřejeme olej a orestujeme na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme očištěnou a na kousky nakrájenou mrkev a krátce společně orestujeme. Poté přisypeme propláchnutou cizrnu, přilijeme kokosové mléko, přidáme Bujónku Orient a zalijeme vodou. Vaříme přibližně 20 minut, dokud není mrkev měkká.
Mezitím si připravíme pečenou cizrnu a mrkev k servírování – stačí je promíchat s trochou oleje a oblíbeným kořením a upéct v troubě nebo v horkovzdušné fritéze dozlatova.
Uvařenou polévku rozmixujeme dohladka, případně doladíme konzistenci podle chuti. Podáváme ji s pečenou cizrnou a mrkví, posypanou semínky nebo oříšky. Skvěle chutná i s čerstvým pečivem.
21. 01. 2025