Úvod / Magazín

Vegan mac & cheese

Nutty VEGAN Nutty VEGAN Počet přečtení 5457×

Skvělá "sýrová" omáčka ve vegan provedení. To je náš nový úžasný recept. S těstovinami si jej zamuilujete na první ochutnání, extrémně oblíbený je také u dětí. Pokud si včas namočíte kešu ořechy, recept bude hotový za 30 minut. Úžasnou sýrovou chuť pak omáčce dodá lahůdkové droždí.

1testoviny-sirka

Na 4 porce budete potřebovat

Postup

Kešu ořechy namočíme alespoň na 2 hodiny do vody.

Do hrnce si dáme očištěný a nakrájený květák, mrkev, brambory a cibuli. Přidáme 2 pl zeleninového bujónu a zalijeme vodou. Vaříme 15-20 minut do měkka.

Mezitím uvaříme těstoviny dle návodu.

Scedíme a rozmixujeme společně s lahůdkovým droždím, sojovou smetanou, kešu ořechy, solí, pepřem, citronovou šťávou a sladkou paprikou.

Smícháme s uvařenými těstovinami a můžeme podávat. Dobrou chuť.

Fotografie postupu přípravy najdete pod článkem.

21. 08. 2020

Další články

Autorka Terezas Diary: Odpočinek je mojí slabinou, teď se učím trochu zvolnit

Je lektorkou jógy, vytváří veganské recepty, z nichž se jeden dostal i do tištěné kuchařky…

Změna životního stylu? Zkuste těchto pět jednoduchých tipů

To období, kdy si celá řada z nás dává předsevzetí je už za námi. Čas na změnu je však kdykoliv…

Čočkovo-batátový guláš

Potřebujeme 150 g zelené čočky 500 g batatů 150 g baby špenátu 1 cibule (nadrobno…