Úvod / Zdravé potraviny / Koření a sůl

NUTTY HŘEBÍČEK MLETÝ 30 G

NUTTY HŘEBÍČEK MLETÝ 30 G
Sleva 17%

NUTTY HŘEBÍČEK MLETÝ 30 G

-17%
24 Kč(21,43 Kč bez DPH)
29 Kč  |  Ušetříte 5 Kč
SklademOdešleme ihned zítra

NUTTY HŘEBÍČEK MLETÝ 30 G

Hřebíček (Syzygium aromaticum) pochází z Moluk, což jsou indonéské ostrovy, ale nyní se pěstuje v tropických oblastech po celém světě. Hřebíček je stálezelený strom, jehož květy jsou sbírány ještě uzavřené a sušeny. Sušené poupata se pak používají jako koření.

Zajímavosti o hřebíčku:

  1. Hřebíček je známý svým silným a ostrým aroma, které má pikantní a hřebíčkovou chuť.
  2. Přestože je považován za koření, hřebíček byl historicky využíván také pro své léčivé vlastnosti a jako afrodiziakum.
  3. Je jedním z nejstarších koření, které bylo známo a obchodováno, a byl jedním z důvodů, proč evropští obchodníci hledali mořskou cestu do východu.

Použití v kuchyni:

Mletý hřebíček se používá v mnoha kuchyních po celém světě. Je oblíbený především ve sladkých pokrmech, jako jsou kořeněné dorty, ovocné kompoty a cukroví. Také se často přidává do kořenících směsí pro masové pokrmy a omáčky.

TIP od nás!

Medové perníčky s hřebíčkem:

Ingredience:

  • 3 1/4 šálku hladké mouky
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 1 lžička mletého hřebíčku
  • 1 lžička skořice
  • 1/2 lžičky mletého zázvoru
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 šálku másla (měkkého)
  • 1/2 šálku hnědého cukru
  • 1/2 šálku medu
  • 1 velké vejce
  • Poleva a ozdoby podle preference (např. půlené mandle, perníkové ozdoby)

Postup:

  1. Příprava těsta:

    • Ve velké míse smíchejte mouku, jedlou sodu, mletý hřebíček, skořici, mletý zázvor a sůl.
    • V jiné misce vyšlehejte máslo s hnědým cukrem dohladka.
    • Přidejte med a vejce a dobře promíchejte.
    • Postupně přidávejte suché ingredience do směsi s máslem a promíchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
    • Těsto zabalte do potravinářské fólie a nechte ho odpočívat v lednici nejméně 1 hodinu.
  2. Pečení perníčků:

    • Troubu předehřejte na 180 °C.
    • Na pomoučené podložce rozválejte těsto na tloušťku přibližně 5 mm.
    • Vykrájejte perníčky pomocí formiček a přenášejte je na plech s pečícím papírem.
    • Pečte perníčky v předehřáté troubě asi 8-10 minut, nebo dokud nejsou okraje lehce zlatavé.

Tento recept vytvoří lahodné medové perníčky s pikantním aroma hřebíčku, které jsou skvělým vánočním cukrovím. Doufám, že si je užijete!

Nutriční hodnoty NUTTY HŘEBÍČEK MLETÝ 30 G

Nutriční hodnotyve 100gv 1 dávce
Energetická hodnota 434 kcal / 1816 kJ
Tuky 17,2 g
z toho nasycené mastné kyseliny 0 g
Sacharidy 63,55 g
z toho cukry 0 g
Bílkoviny 5,84 g
Sůl 0 g

Dotaz k produktu NUTTY HŘEBÍČEK MLETÝ 30 G

Jméno
Telefon
E-mailpovinné
povinné pole
Váš dotazpovinné
povinné pole
 

Související produkty