Úvod / Magazín

Grilované zeleninové špízy

Bujónka Bujónka Počet přečtení 938×

Potřebujeme:

  • 1 lilek
  • 1 cuketa
  • 1 česnek
  • 2 šalotky
  • 1 velká červená paprika

Marináda:

  • 2 PL paprika/ chilli bujónka/ případně můžete použít jakoukoliv
  • olivový olej
  • černý mletý pepř
  • himálajská sůl
  • špetka chilli
  • sušený česnek a cibulka

Postup:

Nakrájíme zeleninu. Cibulku, cuketu, lilek na kolečka, papriku na větší kousky. Lilek osolíme z obou stran, počkáme a po pár minutách otřeme. Je-li třeba nakrájejte ještě na menší části. Veškerou zeleninu dáme do misky. Připravíme marinádu a přidáme k zelenině, promícháme a necháme odpočinout alespoň 30 minut. Potom postupně napichujeme. Grilujeme do měkka.

16. 05. 2024

Další články

Do jarní detoxikace se pusťte pozvolna

Je to jen pár dní, co nám začalo astronomické jaro. Společně s přírodou je čas probudit po zimě i…

Mýty a omyly: „nezdravé“ versus „zdravé“

Regály supermarketů, lokálních prodejen i online obchodů srší výrobky, které věčně válčí o status…

Chcete běhat? Máme pár rad, jak skutečně začít

Všechny začátky jsou těžké a u běhu to platí dvojnásob - spousta lidí má totiž běhání spojené s…