Úvod / Magazín

Jablečno - švestkový koláč (VEGAN)

Ten, kdo má rád ovocné koláče, si s tímto receptem přijde na své. Jeho sladká vůně Vás naprosto dostane! 

Ingredience receptu:

  • 1 a 1/2 hrnku polohrubé mouky
  • 3/4 hrnku kokosového cukru
  • 1/2 hrnku konopných semínek
  • 1 hrnek mletého máku
  • 3 lžíce chia semínek
  • 1 lžíce kakaa
  • 2 lžičky sody
  • 1 hrnek rostlinného mléka
  • 1/2 rostlinného oleje
  • 1 větší jablko
  • Švestky a agávový sirup na ozdobení

Postup

Nastrouhejte nahrubo jedno větší jablko a přidejte k němu mléko a olej.

Všechny suché ingredience (tedy ty zbylé) smíchejte v misce a následně obě směsi spojte a pořádně promíchejte.

Přelijte do předem vymazané a vysypané formy na koláč.

Nakonec nahoru naskládejte nakrájené švestky a dejte péct na 30 min při 160 °C.

Po vychladnutí můžete zakápnout agávovým sirupem.

(Kateřina Kadlecová)

14. 09. 2017

Další články

Brownie s arašídovým máslem

Krásně čokoládové brownies je ve světe fit receptů čím dál tím více oblíbené. To naše je navíc se…

Zdravé marokánky (VEGAN)

Vánoční čas se nezadržitelně blíží. Už víte, co budete letos péct? Vyzkoušejte tyhle marokánky!…

Acai bowl

Bobule açaí jsou jedny z těch nejvýživnějších plodů, co existují. Zároveň je to jeden z…