Úvod / Magazín

Zdravé marokánky (VEGAN)

Vánoční čas se nezadržitelně blíží. Už víte, co budete letos péct? Vyzkoušejte tyhle marokánky! Jsou bez másla a cukru, a přesto vynikající :)

Ingredience receptu:

Postup

Nejprve nasekáme ořechy a moruše. Pokud máte sekáček na potraviny, pak to budete mít za chviličku :) Goji a rozinky necháme v celku. Přisypeme semínka a camu camu prášek a můžeme se pustit do tekuté části.

Do kokosového mléka přidáme lžičku skořice a pomalu začneme zahřívat.

Přisypeme mouku a za stálého míchání přivedeme k varu.

Následně "kaši" odstavíme a přidáme do ní připravenou suchou směs. Důkladně promícháme.

Na plech vyložený pečícím papírem tvoříme placičky, které pečeme v předem vyhřáté troubě na 160 °C asi 40 minut.

Po upečení necháme vychladnout a nakonec můžeme z jedné strany potřít čokoládou :)

(Kateřina Kadlecová)

30. 11. 2017

Další články

Vegan a lifestyle inspirace? Hledejte ji na instagramu

Hledáte inspiraci ke zdravému životnímu stylu? Mrkněte na profily světového instagramu.  Morgan…

Populární Buddha Bowls

Už jste si určitě všimli popularity tzv. Buddha bowls. Jedná se o velké mísy plné barevného…

Arašídové hvězdičky

ARAŠÍDOVÉ HVĚZDIČKY Patří mezi druhy vánočního cukroví, které nepotěší pouze chuťové pohárky, ale…